Albert-Jan eerste ambassadeur Altijd Fit

29 May 2021 12:13

“Je bent even uit je hoofd als je sport”

 Korfbalvereniging Tempo

Gemeente Alphen aan den Rijn mag zich heel 2021 European City of Sport noemen. Elke maand wordt een #Altijdfit-ambassadeur gekozen voor de campagne #Altijdfit.

Albert-Jan beleeft veel plezier aan sporten en bewegen en is gekozen als eerste ambassadeur voor de #Altijdfit campagne. Hij korfbalde 24 jaar lang en is nu voorzitter bij vereniging Tempo.

Ook deinst hij niet terug voor een fietstocht dwars door Europa of China. Albert-Jan vertelt over sporten, fit worden en de uitdagingen op zijn pad.

Wat doet sport met jou?

Als ik in mijn eentje sport, maakt dat me fitter. Dat gevoel vind ik heerlijk. Lange afstanden fietsen en korfballen doe ik met anderen. Dat gevoel van ‘het samen doen’ geeft me een gevoel van verbinding maken met anderen. Het een kan niet zonder het ander. Soms wil je in je eentje sporten, soms samen met anderen. Allebei goed, zolang je maar beweegt. Je bent even uit je hoofd als je sport, en dat is belangrijk.

Wat maakt jou #Altijdfit?

Gezond eten, maar ook regelmatig eten zodat ik mijn energie goed verdeel over de dag. Ik ben een echt gezelschapsmens en drink dan graag een wijntje of biertje. Dat doe ik alleen nog maar in het weekend, want dan voel ik me doordeweeks fitter. Ook ben ik bewust meer water gaan drinken, dus ik heb thuis en onderweg altijd een flesje water bij me.

Wat is een uitdaging?

Als ik een dag heb gewerkt, vind ik het wel mooi geweest. Mijn eerste impuls is om niks meer te doen, maar ik weet dat ik me beter voel als ik wel een half uurtje op de fiets stap. De uitdaging is om dat echt te doen. Ik heb een smarttrainer waarmee ik binnenshuis op de racefiets kan trainen. Dan kan ik echt even lekker knallen en na een half uurtje voel ik me een stuk fitter dan ervoor.

Wat is je tip voor anderen om fitter te worden?

Bewegen kun je lang volhouden en is niet aan leeftijd gebonden. Zo hebben we bij Tempo tegenwoordig ‘walking korfbal’. Je speelt de bal over en je kan scoren, maar je mag niet rennen en er is geen competitie. Het gaat echt om het bewegen. De animo is groot, dus kom het een keer proberen! Daarnaast vind ik de Ommetje app erg goed. Een laagdrempelige manier van bewegen, samen met anderen, dat werkt goed. Uiteindelijk is bewegen het leukst als je het samen doet!

Heel 2021 draagt de gemeente Alphen aan den Rijn de titel European City of Sport. Elke maand wordt een #Altijdfit-ambassadeur gekozen door zijn/haar voorganger, als onderdeel van de campagne #Altijdfit. In de maand mei is Albert-Jan onze eerste ambassadeur. Kijk voor meer informatie op alphenaandenrijn.nl/altijdfit

Bron: Gemeente Alphen aan den Rijn

Hoofdsponsor

Sponsoren