Eerste paal nieuw clubgebouw KV Tempo

30 November 2020 16:55

Een mijlpaal na jarenlange voorbereiding.

Bas en Finn slaan eerste paal | Piet van Duin | Korfbalvereniging Tempo

Bas en Finn slaan eerste paal

Piet van Duin

Maandagmiddag 30 november werd de eerste paal geslagen voor het nieuwe clubgebouw van korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn.

Deze eerste paal is geslagen door oud kantinebaas Bas Turken, het jongste jeugdlid Finn Dittmar en KV Tempo voorzitter Albert Jan Vonk onder toeziend oog van wethouder Sport, Gert-Jan Schotanus.

De realisatie van het nieuwe clubgebouw is een samenwerking van het KV Tempo bestuur bestaande uit Edwin Lankester, Albert-Jan Vonk en Epco Blessing, de gemeente, projectontwikkelaar Onderwaater Bouwkundig Ingenieursbureau en Aannemingsbedrijf G. Bruijnes.

Na renovatie is het clubgebouw beter geïsoleerd, wordt het efficiënter verwarmd en heeft het een flink aantal zonnepanelen. Kortom het sluit beter aan op de standaarden van nu. Naar verwachting wordt het nieuwe clubgebouw medio juni 2021 opgeleverd.

Voorzitter Albert-Jan Vonk is trots dat de eerste paal van het nieuwe clubgebouw is geslagen: ‘Ongeveer vijf jaar geleden zijn wij begonnen met een nieuw bestuur. Vanaf dat moment hebben wij ons samen met de gemeente hard gemaakt voor een grondige renovatie van ons clubgebouw. Dat Bas en Finn vandaag de eerste paal hebben mogen slaan, is het gezamenlijk succes van de gemeente en onze andere sportieve partners.

Vanuit de vereniging wordt het bestuur ondersteund door een stuurgroep. Samen met hen heeft ze de laatste maanden de puntjes op i gezet voor de invulling van het gebouw. De stuurgroep bestaat uit Hans Bosman, Marcel Haagsman, Rosanne Visscher, Edwin van der Horst, Edwin Lankester, Albert-Jan Vonk en Epco Blessing. Onder de stuurgroep hangen weer een aantal projectteams.

KV Tempo prijst zich gelukkig met de vrijwilligers die ondersteunen.

Albert-Jan Vonk: “In de voorbereiding hebben onze mensen het bouwproces ondersteund met hun verstand van zaken op het gebied van gebruikerseisen en bouwtechnische mogelijkheden. Een actiecomité heeft al bijna 20.000 euro opgehaald voor de inrichting van het gebouw. Daarnaast is onze klusploeg de afgelopen weken dagelijks bezig geweest met het opruimen, strippen en leeghalen van het clubgebouw.
Ook tijdens het afbouwproces zullen vrijwilligers ondersteunen om zo de bouwkosten te drukken. Ik ben ontzettend trots om voorzitter te zijn van deze club, want dankzij de drive van onze vrijwilligers krijgen wij komend voorjaar de sleutel van ons nieuwe thuis!”

KV Tempo is constant in beweging. Samen met de leden en de vrijwilligers blijft de vereniging daarmee passend bij het nieuwe sportbeleid in de gemeente. Voorbeelden zijn de samenwerking met handbalvereniging SV Rijnstreek die het sportcomplex inmiddels in co-gebruik heeft. Albert-Jan Vonk: ‘Als vereniging stralen wij uit dat sporten voor iedereen mogelijk en belangrijk is. Door onze samenwerking met de handbalvereniging bieden wij Alphenaren meer opties om hieraan invulling te geven.’