I gotta feeling…

01 December 2018 7:38

Bob en Blom krabben zich aan de bar eens achter de oren. Tempo 3 in de overgangsklasse, wanneer was dat ook alweer voor het laatst? In die gouden generatie van Edo? Was dat niet met twee? Tja, met Nikkels dan? Ja hallo, zijn nichtje balt inmiddels in 2… De heren kwamen er niet uit. Wijlen Nico had ons mooi uit de brand geholpen, jammer die hij te vroeg heen is gegaan. Maar laten we snel gaan kijken, kan een mooi potje worden

De trouwe lezer is natuurlijk meegegaan in de achtbaan die Tempo 3 heet onder de bezielende leiding van Poelmans met inmiddels een tweede Poelmans in het veld. Voor de minder ervaren lezers even een kort resumé: seizoen 2015 – 2016, Tempo 3 voorkomt met hakken over de sloot degradatie naar de derde klasse. 2016-2017: Poelmans neemt het roer in handen en samen met wat vers oud bloed wordt na een onrustige start op het veld het kampioenschap in de tweede klasse zaal gepakt. 2017-2018: Met nog wat extra vers oud en jong bloed wordt Tempo 3 weer kampioen, promotie als promovendus, droom die uitkomt.

En dus zaterdag, de eerste wedstrijd in de overgangsklasse, schotklok, strakke bekkies en gezonde wedstrijdspanning. Drachten is een uurtje of twee in de auto gaan zitten en is gebrand op winnen. En ik? Ik hoor een vrolijk deuntje in mijn hoofd, bruiloft, een boek vol mooie verslagen, komt er eentje bij? Weer dat deuntje: I gotta feeling, that tonight's gonna be a good night.

De wedstrijd is vanaf de eerste minuut volle bak. De bal verlaat handen van Jappio voor een eerste poging en het is een goal. Rake schoten en rake klappen. Neijsel heeft na 1 minuut een bloedneus. Die wordt vakkundig opgevuld, hij kan door.

De eerste voorsprong is voor Tempo: 5-3. Drachten neemt een time out. En na de 6-6 pakt Drachten de voorsprong 6-8. Het credo van vandaag is: Een moment afzijdig, doelpunt om je oren. Zo kreeg Jasper 10 van die dingen om zijn oren. Dat is een boel, maar als goednieuwsverslaggever zeg ik dan maar: Gelukkig geen 12. Na 15 minuten moet er gewisseld worden. Yara heeft gebikkeld maar die enkel wil echt niet meer. Nu is Frank in de stress. Wisselen graag, briefje? wat?

Drachten blijft de voorsprong behouden ondanks Brecht die van enthousiasme voortdurend in het veld staat te coachen. Op slag van rust is het nog steeds Drachten aan top. Na rust wordt het niet anders. Drachten blijft steeds aan de goede kant van de score. Er moet iets gebeuren. Frank vraagt om administratieve hulp en laat Sybren en Neijsel voortdurend wisselen. Erg succesvol want Syb maakt 2 goals in 3 aanvallen.

Zou het dan toch?

I know that we'll have a ball
If we get down and go out and just lose it all

Let's burn the roof, and then we'll do it again

Let's do it, let's do it, let's do it, let's do it
And do it and do it, let's live it up

27- 26,

Here we come, here we go, we gotta rock (Rock rock rock rock rock)
Easy come, easy go, now we on top (Top top top top top)
Feel the shot, body rock, rock it, don't stop (Stop stop stop stop stop)

27 – 27, 27 – 28, 28 - 28

Go out and smash it like oh my God
Jump off that sofa, let's get, get off

I know that we'll have a ball
If we get down and go out and just lose it all

29-28. 1 minuut op de klok… Come on!!

Let's burn the roof, and then we'll do it again

Let's do it, let's do it, let's do it, let's do it

En dan is daar Neurt. Bal tegen de voorkant. Stuitertje. Rolt erop. Rolt terug. Bam!!! De dag dat deze Zwitser een echte Duitser goed kan waarderen.

Tonight's the night (Hey! )
Let's live it up (Let's live it up)

30 – 28.

Gewonnennnnnnn!

Tot slot nog wat complimentjes: Wat te denken van Stan die zowel 9 doelpunten scoorde als ook 2 meter bier bezorgde aan zijn teammaten! Misschien waren het die dames billen in zijn gezicht die de inspiratie bezorgde?

En dan Frank, een klein traantje op zijn gezicht na de overwinning. Vol emotie. Super trots op zijn team! Het wordt een pittig en lang seizoen, maar de Tempo 3 wint de eerste wedstrijd in de overgangsklasse! In Zwitserland hebben wij er ook maar eens op geproost. Met dat fraai deuntje op de achtergrond: That tonight's gonna be a good, good night, woohoo