Tempo 1 kampioen in Hoofdklasse A!

10 March 2019 11:7

Onze helden hebben het geflikt. We gaan naar de kruisfinales. Op schitterende wijze. Door te winnen van directe concurrent DSC, zijn we ook nog kampioen. Een historische prestatie voor onze club. Daar hoef je als goednieuwsverslaggever weinig jeu aan toe te voegen. Dat is gewoon fantastisch!

DSC, zo’n club waar wij de boel al eens op stelten hebben gezet. Destijds met Wouter, Jasper en zelfs de verslaggever in de gelederen. En nu giga belangen. Wint DSC met 2 goals of meer, gaan zij er met een play off ticket vandoor. Zo’n felbegeerd ticket, waar er maar 4 verkrijgbaar van zijn in heel Nederland. Met een goede bal van onze hoofdsponsor Klaverblad Verzekeringen. Die gewoon goede verzekeringen hebben, een volle tribune. Een groot aantal trommels, dansen en schreeuwende bijen in de hal. Kom maar op!

Tom had nieuwe scherpe lenzen en scoorde direct. We zijn los. De De start is zoals je dat verwacht in zo’n wedstrijd. Rommelig maar doelpunten vielen ook als rijpe appeltjes. Tom nog eens en dan ook DSC. Het kabaal in hal is groots. De nieuwe trommels gesponsord door de Club van 50 klinken lekker door. Mensen zoeken naar oordopjes maar de Sloper straalt ervan. Strakke verdediging zodat er een doelpunt van DSC wordt afgekeurd. De ploegen ontlopen elkaar niets. DSC dames komen de 4 meter zone niet uit, maar zijn dodelijk op die afstand. Bij Tempo zijn het de heren die de korf treffen.
Bij een stand van 7-7 gaat DSC profiteren van de vele overtredingen die de scheidsrechters zien. Het publiek en Frits hebben ietwat andere meningen en laten dat duidelijk horen. Maar als DSC de 7-9 scoort, gaan de alarmbellen rinkelen en is het tijd voor alternatieve tactieken. Martin verdedigt de Reus. Jelle gaat ballen stelen. Op slag van rust is het 12 – 13 in het voordeel van DSC.

De rust is een mooi moment van bezinning. Casper staat lekker te trommelen, check. Het jeugdige bijenvolk is groots op komen dagen in tenue, check. De spelers stralen plezier uit en genieten ervan, check. Met deze stand redden we het, check. Edo onthoudt zich van commentaar, maar iederen weet dat we willen winnen en dat het gewoon kan.

Net na rust is het DSC dat een opleving heeft. 12 – 16. Ietwat verontrustende gezichten. Come on Tempo, Come on! Het publiek gaat ervoor staan en daar is Ed. Tom. Elma. Jelle. Pats Boem! Hoppa!! Martin. Ed. Alsof elke speler zijn naam wil horen schallen door de zaal. 20-17 voor Tempo.
We zijn er bijna. Nog 5 minuten. En dan 22 – 22. Benauwde gezichten. In de Friese polder scheuren 2 busjes. Net een k uitslag. Een punt verschil verloren in de strijd tegen degradatie. De hoop is op een feest bij Tempo. Come on. Het ene busje juicht. 23 – 22. Het tweede busje begrijpt het niet. Vertraging op de live stream lijn.

DSC maakt nog 1 keer gelijk. Maar daar is de Sloper. Hij doet het 24-23. De laatste minuut is voor de vorm. We zijn er. Ga staan als je voor Tempo bent, de zaal ontploft. Winst. Kampioen. Historie. Perfectie. Alle begeleiding, alle trainingen, spelers, reserves. Maaltijden om de hal meer te laten bieden. Sponsorborden. Spandoeken. Vandaag betaald alles zich uit. Wij Zijn KAMPIOEN!

In Eindhoven is geen WC papier meer te krijgen. De Feesttent Limes staat op zijn kop. En wij gaan nog een keertje van links …… naar rechts …..

Nog maar 6 nachtjes slapen, het gaat Echt gebeuren. Tempo in de kruisfinales. Ik ben erbij. Trots.

(Foto: Joost van Steen)