We mogen weer de wei in: Elke zaterdag sport voor jong en oud

26 February 2021 0:48

Wat heerlijk om te zien dat we weer kunnen korfballen op het veld! Afgelopen week zijn de trainingen op het veld weer begonnen.

Het kostte even tijd om dit allemaal te organiseren aangezien een groot deel van ons terrein inmiddels bestempeld is als ‘bouwterrein’. Toen alles voor de trainingen georganiseerd was dankzij ons klusteam (waarvoor hulde!), zorgde het winterse weer nog even voor wat vertraging. Inmiddels schijnt het zonnetje en is het heerlijk weer om lekker buiten te korfballen!

Trainingen voor de jeugd
De jeugd traint inmiddels weer doordeweeks. We willen dit graag gaan uitbreiden door ook op zaterdag te gaan trainen. Daarnaast zullen er voor de jeugd op zaterdag ook een aantal andere activiteiten worden georganiseerd. Zoals jullie inmiddels hebben kunnen lezen, zijn de hoofdtrainers van Tempo, Mark en Sanne, ingeschakeld om op een aantal zaterdagen onze jeugdteams trainen te geven. Daarnaast worden er op dit moment plannen gemaakt door de TCJ, trainingscommissie en andere betrokkenen, voor onder andere een 21-toernooi, onderlinge wedstrijden en een korfbalclinic van onze eigen selectieleden. Meer informatie over deze activiteiten zal vanuit de betrokken commissies op de site komen. Houd de site dus in de gaten.
Hieronder alvast een planning voor de zaterdagen (onder voorbehoud, dit kan nog veranderen)

Zaterdag 6 maart

Zaterdag 13 maart

Zaterdag 20 maart

Onderlinge wedstrijden

Zaterdag 27 maart

Zaterdag 3 april

Zaterdag 10 april

Zaterdag 17 april

Clinic door de selectie

Zaterdag 24 april

Zaterdag 1 mei

Zaterdag 8 mei

Zaterdag 15 mei

Zaterdag 22 mei

21- toernooi

Zaterdag 29 mei

Zaterdag 5 juni

Clinic door Mark en Sanne

* Voor de reguliere trainingen wordt nog een schema gemaakt. Dit komt zodra de protocollen van het NOC-NSF en het KNKV bekend zijn. Ook de seniorenteams worden in dit schema meegenomen.

Trainingen voor senioren
Dinsdagavond is bekend geworden dat ook de seniorenleden tot 27 jaar weer mogen trainen in teamverband. Dat is goed nieuws voor veel van onze leden. Helaas zullen de leden van 27+ nog langer geduld moeten hebben. Zij mogen wel in tweetallen trainen volgend het huidige protocol.

De seniorenteams gaan op zaterdag trainen. Doordeweeks is ivm de verlengde avondklok minder mogelijk. Daarom beginnen we in ieder geval op de zaterdag. Alle teams worden ingedeeld, de teams kunnen onderling afstemmen of ze gebruik maken van die ruimte of niet. Er zijn wellicht teams die geen leden hebben onder de 27, voor hen geldt het huidige protocol en mag er getraind worden in tweetallen.

Zin om te helpen?

Tijdens de trainingen op ons terrein, zullen er corona coördinatoren aanwezig zijn. Dit is vanuit het NOC-NSF en het KNKV verplicht. We gaan ervan uit dat het ook in het aangepaste protocol zal blijven staan.  Corona coördinatoren zijn:

-          leden of ouders van leden van Tempo die 18 jaar of ouder zijn

-          zichtbaar aanwezig op het terrein dmv een hesje

-          toezicht op het naleven van de maatregelen nav het protocol

-          aanspreekpunt voor vragen over de maatregelen voor leden

-          aanspreekpunt bij een eventueel bezoek van BOA’s o.i.d.

Vind je het leuk om op een doordeweekse avond of een deel van de zaterdag ons hierbij te helpen en ondertussen weer even wat korfballers in actie te zien? Laat het even weten via korfbalzaken@kvtempo.nl.

Belangrijk
De planning en de activiteiten die we nu plannen, vinden uiteraard alleen plaats zolang de maatregelen het toelaten en zolang de competitie niet wordt opgestart. We volgen hierin de berichten vanuit het KNKV.

Uiteraard is het fijn om elkaar weer op het sportveld te kunnen zien en met elkaar te sporten, maar we hebben nog steeds te maken met de geldende maatregelen. We kijken naar wat er binnen deze maatregelen mogelijk is. We willen alle leden dan ook vragen om jullie aan deze maatregelen te houden. We zijn erg trots om te zien dat iedereen zich hier verantwoordelijk voor voelt. Dit zorgt ervoor dat we ook met elkaar kunnen blijven sporten.

Houd de site in de gaten voor het trainingsschema, aangepaste protocol en informatie over de andere activiteiten. Als je vragen hebt kun je terecht bij de coördinator van jouw categorie of de trainingscommissie.

Sportieve groet,
Namens de Corona hulpploeg, TCJ, TC en trainingscommissie