• Hartelijk welkom bij Korfbalvereniging Tempo!
  • Teamindeling 2022-2023 jeugd (B-F)

Uiteindelijk hebben we weer een mooi seizoen gehad en is deze redelijk normaal verlopen. Buiten een onderbreking tijdens het zaalseizoen hebben we gelukkig veel wedstrijden kunnen spelen. Wat voor een TCJ ook wel weer handig is.

Even kort hoe de teamindeling tot stand komt. Gedurende het seizoen bekijken de coördinatoren (delen van) wedstrijden van zijn/haar categorie. We krijgen op deze manier een beeld van de ontwikkeling van de kinderen. Tevens vragen we de trainers en coaches de kinderen te beoordelen. Hierdoor kunnen we ons beeld naast dat van hen leggen; de trainers en coaches zien jullie immers iedere week een paar keer korfballen.

Door de scheve verdeling van meisjes en jongens en de ongelukkige aantallen binnen de verschillende categorieën zijn we genoodzaakt geweest om kinderen te vragen vervroegd over te gaan naar een hogere categorie. De kinderen die het betreft zijn hiervan op de hoogte gebracht en we waarderen hun flexibiliteit. Toch hebben we niet alles hiermee kunnen oplossen. Zo zal de C4 volledig uit meisjes bestaan en de E3 volledig uit jongens. Behoudens de B1 zullen er verder geen selecties plaatsvinden. Voor de F-jeugd hebben we nog geen teamindeling gemaakt. Vanwege de aanmelding van veel nieuwe leden, hebben we ervoor gekozen dit na de zomervakantie te doen. Alle kinderen kunnen dan goed met elkaar vergeleken worden. We zullen dan ook de kinderen meenemen die lid worden n.a.v. het schoolkorfbaltoernooi.

Ondanks zorgvuldigheid in het proces van indelen zullen, zoals ieder jaar, kinderen blij zijn met een stap omhoog en zullen kinderen teleurgesteld zijn dat ze niet in het team zijn ingedeeld, waar ze op gerekend hadden. Ons advies is om de indeling eerst even op je in te laten werken, voordat je een reactie geeft. De ervaring leert dat ondanks de eerste teleurstelling het achteraf toch een heel leuk en leerzaam seizoen is geweest.

We willen iedereen dringend verzoeken om eventuele vragen/opmerkingen over de teamindelingen niet bij trainers neer te leggen. De TCJ heeft de indeling gemaakt en is verantwoordelijk voor de indeling. De trainers zijn hier wel een groot onderdeel van geweest, maar dragen dus geen eindverantwoordelijkheid.

Mocht je naar aanleiding van de teamindeling nog vragen hebben, dan kan je die mailen naar tcj@kvtempo.nl Dus niet persoonlijk contact zoeken/appen met TCJ-leden. Als je een e-mail stuurt, dan krijg je in eerste instantie alleen een ontvangstbevestiging. Je kunt je vraag mailen tot en met zaterdag 25 juni. De TCJ verzamelt alle mailtjes en komt dan uiterlijk zaterdag 2 juli met een inhoudelijke reactie. Hier nogmaals de teamindeling  en de indeling van de trainers.

De TCJ