• Hartelijk welkom bij Korfbalvereniging Tempo!
 • CORONAREGELS VOOR SPELEN/TRAINEN JEUGD EN REGELS VOOR HET AFMELDEN

   

  De blaadjes gaan weer vallen, het korfbalseizoen is gestart, mensen worden weer verkouden, maar hoe zit het nu met de regels rond corona en je wedstrijd spelen. Dit hoeven wij niet zelf te bedenken, maar de regelgeving wordt bepaald door NOC*NSF. Het onderstaande is op dit moment van toepassing: De basis voor het KNKV is het protocol van NOC*NSF. 

  De algemene richtlijnen, gebaseerd op de landelijke maatregelen: 

  •  heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  •  ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen,   keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
  •  was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
  •  schud geen handen;
  •  neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;

  Ter verduidelijk staat er in de FAQ van het NOC*NSF nog het volgende: 

  Mag ik een kind tot 13 jaar weigeren wanneer er sprake is van verkoudheidsklachten? 

  • Bij verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende hooikoortsklachten, dan mag hij of zij niet naar een sporttraining/-wedstrijd. Het kind moet ook thuisblijven als het bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is. 

  We hopen hiermee duidelijkheid te scheppen voor iedereen en onderlinge discussies te voorkomen. Heb respect voor elkaars mening. Het komt hierdoor mogelijk vaker dan anders voor dat je moet afmelden voor een wedstrijd. 

  Belangrijk: afmelden voor wedstrijden (jeugd) 

  • Ben je nu op donderdag al een beetje verkouden, laat het dan weten aan de wedstrijdsecretaresse. Zij kan alvast een reserve zoeken als dit nodig is. Ook wedstrijdsecretaresses werken op vrijdagavond/zaterdagochtend of hebben leuke dingen te doen, het is voor niemand leuk om – uitzonderingen die niet voorkomen konden worden daar gelaten – dan nog op stel en sprong een oplossing te moeten zoeken. 
  • Rijbeurten dienen onderling te worden geruild. 
  • Schrijf ook alleen af voor ziekte of echt dringende zaken. Het team rekent op je!  

  Wij hopen hiermee duidelijkheid te hebben geschept. Heel veel korfbalplezier de komende tijd,

  De TCJ 

  Voor als u het eerder hebt gemist: 

  Wat doet de TCJ?

   De coördinator: 

  Heeft u/uw kind problemen binnen het team, bv op het sociale vlak, is er sprake van een langdurige blessure, bent u niet tevreden over hoe het loopt binnen de club … schroom niet wij zijn er voor u en gaan samen met u op zoek naar een oplossing. 

  Regelmatig zullen de leden van de TCJ wedstrijden bekijken en ook op trainingsavonden aanwezig zijn. Dit om een goed beeld te krijgen hoe het verloopt binnen de categorie. Spreek ons gerust aan als u daar behoefte aan heeft. We zijn er trots op dat onze coördinatoren allemaal in de seniorenselectie spelen en hierdoor een goed beeld hebben van de korfbaltechnische aspecten. 

  Voor het indelingsproces zullen wij het gehele jaar de spelers bekijken, zowel qua niveau, ontwikkeling als korfbalplezier. Een aantal maal per jaar maken wij met de trainers een ranking. Uiteindelijk zal dit een basis zijn voor de teamindeling aan het einde van het jaar. Het kan ook voorkomen dat wij gedurende het jaar wijzigingen aanbrengen binnen teams door opzeggingen/nieuwe leden/blessures, hiervan zullen wij de betrokken ouders op de hoogte stellen. 

  De wedstrijdsecretaris: 

  De wedstrijdsecretaris verzorgt de organisatorische kant van de jeugd: rijdersschema, reserves, digitale wedstrijdformulieren, afmeldingen e.d. zodat er elke week weer een compleet team in het veld staat. 

  Afmelden voor een wedstijd doe je altijd bij de wedstrijdsecretaris en de trainer en ruim van te voren, zodat tijdig vervanging kan worden gezocht. Afmelden kan via het mailadres voor de leeftijdscategorie. Afmelden binnen 48 uur graag via de telefoon, nummers vindt u op de site onder “contact”. 

  Wie zijn wij? 

  De manager van de TCJ is Bram van der Waals. Hij zorgt voor de coördinatie tussen onze commissie, andere commissie en het bestuur. Daarnaast hebben we per lettercategorie een aanspreekpunt. Dit zijn: 

  Coördinator: Wedstrijdsecretaris mailadres 

  F Marleen vd Sar/Anouk Nikkels Daniëlle Dekker f@kvtempo.nl 

  E Marleen vd Sar/Anouk Nikkels Ryan Plantfeber e@kvtempo.nl 

  D Yoran Marck Jill Rijke d@kvtempo.nl 

  C Hannah Klijn Annemarie de Wildt c@kvtempo.nl B Kevin Baerveldt Tamira van Tol b@kvtempo.nl  

  Gezond verstand 

  Aanvullend willen wij een beroep doen op ieders gezond verstand. Iedereen doet zijn/haar best. Gedraag je fatsoenlijk langs de lijn, in het veld en in groepsapps. Bespreek onduidelijkheden op een rustig moment en praat respectvol met elkaar. Waardeer de inzet van de vrijwilligers die hier geen studie voor hebben gevolgd. Vermijdt discussies onderling over de Coronaregels, die wordt van hogerhand bepaalt en wij moeten die volgen. Laten we er vooral van genieten dat we weer mogen korfballen! 

  Hoe bereikt u ons? U kunt ons aanspreken op het veld of mailen naar TCJ@kvtempo.nl of via de mailadressen per categorie (deze gaat naar de wedstrijdsecretaris en coördinator van de leeftijdscategorie). Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk benaderen. 

  Veel korfbalplezier gewenst komend jaar. We wensen iedereen veel plezier en succes!!