• Hartelijk welkom bij Korfbalvereniging Tempo!
  • Algemene informatie

• Gegevens
    Terrein: Sportcomplex Zegersloot
    Verenigingsnummer: B466
    Opgericht: 25-07-1956
    Clubkleuren: geel shirt / zwarte broek of rok
    Type veld: 6 kunstgrasvelden 1 grasveld.
    Op kunstgras is het verboden om te spelen met schoenen met stalen en/of afschroefbare noppen.

• Beleid van KV Tempo

“De vereniging stelt zich ten doel de korfbalsport in de ruimste zin van het woord te bevorderen en daardoor een goede lichamelijke conditie te kweken en te behouden.”

Klik hier om naar de statuten en het huishoudelijk reglement te gaan.

Lidmaatschap

Het verenigingsjaar loopt van 1 juli t/m 30 juni van het jaar daarop. Het lidmaatschap wordt automatisch met een jaar verlengd, behalve wanneer twee maanden voor het eind van het verenigingsjaar (1 mei) schriftelijk is opgezegd bij het secretariaat. De contributie wordt door vooruitbetaling voldaan. Klik hier voor de contributie per categorie.

Tempo kent de volgende ledencategorieën:

• senioren, vanaf 19 jaar en ouder
    • junioren (jeugd A): vanaf 15 jaar tot 19 jaar
    • aspiranten (jeugd B en C): vanaf 12 Jaar tot 15 jaar
    • pupillen (jeugd D, E en F): vanaf 6 jaar tot 12 jaar
    • G-team (gehandicapten): alle leeftijden
    • Kangoeroes (welpen): tot 6 jaar
    • Trainingsgroep (senioren die welke week een uurtje trainen)
    • Overige leden (o.a. donateurs, niet-spelende leden)

Lid worden? Klik hier voor meer informatie.

Trainingen

Bij Tempo train je ten minste één keer per week, waarbij we voor de jeugd streven naar twee trainin-gen per week. De trainingen voor de (mini-)welpen zijn op zaterdagochtend. De andere trainingen zijn tijdens het veldseizoen meestal op maandag en donderdag. Tijdens het zaalseizoen wordt in diverse (gym)zalen in Alphen getraind en kan het in verband met het huren van zalen voorkomen dat we van deze dagen afwijken.

De wedstrijden

Bij Tempo speel je je wedstrijden op zaterdag. De competitie wordt gespeeld vanaf begin september tot medio mei. De veldcompetitie valt uiteen in twee delen, van begin september tot begin november en van begin april tot medio mei. In de tussenliggende periode speel je zaalkorfbalcompetitie. Tempo speelt alle thuiswedstrijden op de velden van ons eigen complex aan de Olympiaweg 2 (telefoon clubhuis 0172-493133). Hier staat ons clubhuis en hebben we de beschikking over zes kunstgrasvelden en één natuurgrasveld. De thuiswedstrijden in de zaal spelen we in de Limeshal aan de Kees Mustersstraat.

Informatie over de wedstrijden

Informatie over je wedstrijden vind je  hier. Hier vindt je het tijdstip van je wedstrijd, waar de wedstrijd wordt gespeeld en informatie over het vervoer naar uitwedstrijden.

Heb je vragen? Moet je je afmelden? Neem dan contact op met de wedstrijdsecretaris van je categorie.

Vervoer naar een uitwedstrijd

Voor het vervoer van de jeugdteams naar uitwedstrijden vragen we de ouders om - al dan niet tegen een vergoeding - te rijden. Het wedstrijdsecretariaat maakt eenmalig, voor aanvang van de competitie, het rijdersschema. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met de wedstrijden van spelende broertjes of zusjes. Lukt een keer het niet om te rijden, stem de vervanging dan af met andere ouders of medespelers. Het wedstrijdsecretariaat maakt alleen een eerste indeling en zoekt in deze gevallen geen vervanging.

Meer informatie over competitie, de afspraken over invallen, afmelden en het wedstrijdsecretariaat vind je onder competitie.

Kangoeroes (welpen)

De kangoeroes zijn onze jongste leden. Zij spelen nog geen in competitiewedstrijden. Ben je een Tempo kangoeroe, dan train je het hele seizoen (buiten en binnen) op een vaste trainingstijd. Tijdens deze uren krijg je training waar het vooral gaat om sportief bewegen maar waarbij de korf en de bal natuurlijk wel een belangrijke rol spelen. Ook voor onze kangoeroes organiseren we een paar keer per seizoen wedstrijden en daarnaast ook allerlei leuke activiteiten. Houd daarvoor de berichten op de website en onze social media in de gaten!

• Wat is er nog meer te doen bij Tempo?

Tempo is meer dan korfbal. Onze vereniging kenmerkt zich door een gezellige sfeer en veel activiteiten die voor en door onze leden worden georganiseerd.

Sportieve activiteiten worden afgewisseld met feestavonden voor jong en oud. Dit mag je allemaal verwachten:

• Korfbaltoernooien binnen en buiten de vereniging
    • Het schoolkorfbaltoernooi in juni
    • De AKO (Alphense KorfbalOntmoeting) in mei
    • Activiteiten speciaal voor onze jongste jeugdleden, georganiseerd door de JAC zoals midgetgolf, bowlen, bingo, vossenjacht, poldersport en nog veel meer!
    • De maandelijkse klaverjasavond op vrijdagavond
    • Darten: The Yellow Bulls zijn inmiddels een begrip in de regionale dartwereld
    • Feestavonden, kerstbingo, gourmet- en tapasavond
  • En er is meer:

Jeugdkamp en Pinksterweekend

De E- t/m B-jeugd (7 t/m 16 jaar) sluit het seizoen af met het jeugdkamp waar je elkaar extra goed leert kennen. De allerjongste leden (welpen en F-jes) beleven hun kamp dicht bij huis, in en om het clubhuis.

En ten slotte …het weekend waar de club het hele jaar naar uitkijkt: Het Pinksterweekend!

Het Tempo Pinksterweekend is inmiddels een begrip. Een weekend vol sportieve en gezellige activitei-ten dat op donderdag al begint met de AKO. Vaste onderdelen: een feestavond met Flat Out op zater-dagavond, het 21-toernooi op zondag met aansluitend de barbecue en het afsluitende pinkstertoernooi op Tweede Pinksterdag.

Nóg meer Tempo?

Houd voor meer informatie over onze deze activiteiten onze social media in de gaten.

Je vindt ons op Instagram en op Facebook.