• Scheidsrechter voor jeugdwedstrijden

• “ALS JEUGDSCHEIDSRECHTER BEN JE

ONDERDEEL VAN EEN WEDSTRIJD”

Met ingang van 2023 gaan we het vak van scheidsrechter leuker en toegankelijker maken. Uit alle A- en B-teams worden spelers benaderd om E- en F-wedstrijden te fluiten onder begeleiding van een  ‘maatje’, iemand die ervaring heeft met het fluiten van jeugdwedstrijden en je waar nodig kan helpen. Ook overige leden en ouders van leden zijn welkom om hieraan mee te doen. En als je vanuit de vrijwilligersverplichting met je team een keer moet fluiten en het fijn vindt om wat ondersteuning te krijgen, kun je je uiteraard ook aanmelden.

Per seizoensdeel fluit je 2 tot 3 wedstrijden, afgestemd op je agenda. Samen met je maatje bereid je de wedstrijd voor en bespreek je deze na. Het is ook mogelijk om dit in een vast duo te doen, waardoor je altijd samen bent en bijvoorbeeld een helft fluit en een helft je duo-partner analyseert.

“IK VOEL ME VOORAL SPELBEGELEIDER WAARDOOR

DE KINDEREN EEN LEUKE, SPORTIEVE WEDSTRIJD

KUNNEN SPELEN”

Ons doel is om te laten ervaren dat het leuk is om als scheidsrechter een wedstrijd in goede banen te leiden.

We starten in januari met een korte bijeenkomst waarin je gekoppeld wordt aan een begeleider, je maatje. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met KorfbalMasterz, een handige online omgeving waar je de spelregels kunt bestuderen en oefentoetsen kunt maken om uiteindelijk je diploma te halen. Dit kan in je eigen tijd op je eigen tempo. Ook geven we tijdens deze avond uitleg over het digitale wedstrijdformulier wat je als scheidsrechter bij de wedstrijden nodig hebt om de wedstrijd administratief goed af te handelen.

“DOOR HET TOEPASSEN VAN DE REGELS HELP IK

DE KINDEREN OM KORFBAL BETER TE BEGRIJPEN EN

DAARDOOR MEER PLEZIER TE ERVAREN”

Als je er klaar voor bent delen we je in op een echte wedstrijd, natuurlijk is je maatje erbij om je te helpen. Wat ging goed, wat vond je lastig? We bespreken het en helpen je om hier een volgende keer goed mee om te gaan. Vind je het leuk en wil je doorgroeien? We begeleiden je in een traject naar een hoger niveau.

Spreekt dit je aan maar wil je eerst meer informatie? Mail naar scheidsrechters@kvtempo.nl of spreek Wouter of Margriet aan.

Wil je je aanmelden? Via deze link ontvangen we je gegevens en nemen we contact met je op.

“EEN SCHEIDSRECHTER VOELT ZICH PRETTIG EN VERTROUWD

OM EEN WEDSTRIJD TE FLUITEN”