• Schoolkorfbaltoernooi

• Op zaterdag 22 juni 2024 organiseert Korfbalvereniging Tempo het 54e Klaverblad Verzekeringen Schoolkorfbaltoernooi. Het schoolkorfbaltoernooi is bedoeld voor basisschoolleerlingen uit groep 3 t/m 8 uit de regio Alphen aan den Rijn.

Programma en tijden

Klik op deze link om naar de speciale site over het schoolkorfbaltoernooi te gaan. Hier vindt je het programma en de tijden.

Het toernooi

Het schoolkorfbaltoernooi wordt opgedeeld in 4 speelgroepen:

• Speelgroep F3: met spelers uit groep 3
    • Speelgroep F4: met spelers uit groep 4
    • Speelgroep E: met spelers uit groep 5 en 6
      • Deze teams uit speelgroep E en F bestaan uit minimaal 4 spelers, waarbij 2 jongens en 2 meisjes spelen. Lukt deze verdeling niet dan graag onderscheid maken d.m.v. hesjes/lintjes wie als jongen of als meisje speelt i.v.m. het verdedigen door de tegenstander. Er moet wel altijd minimaal 1 jongen of 1 meisje in het team spelen.
      • Er is één vak waarin gespeeld wordt met daarin 2 korven, zodat de spelers het gehele vak gebruiken.
    • Speelgroep D: met spelers uit groep 7 en 8
      • Deze teams bestaan uit minimaal 8 spelers, waarbij 4 jongens en 4 meisjes spelen. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat er teams met alleen maar jongens of meisjes worden opgegeven. Bij korfbal is juist het gemengde aspect leuk en belangrijk. Bij deze groep staan we maximaal 5 jongens of meisjes toe per team en dan ook graag weer met een hesje of lintje aangeven.
      • Het speelveld is onderverdeeld in een aanvals- en een verdedigingsvak.

Open training

De Alphense basisschoolleerlingen uit groep 3 t/m 8 mogen op 22 juni 2024 tijdens het 54e Klaverblad Verzekeringen Schoolkorfbaltoernooi op de velden van korfbalvereniging Tempo laten zien wat ze kunnen. Dit jaar verwachten wij 50 teams van diverse basisscholen uit de buurt.

Elk jaar organiseren we vooraf aan het toernooi een trainingsmogelijkheid*, zodat iedereen even kan oefenen. Dit jaar zal deze plaatsvinden op vrijdag 14 juni op de volgende tijdstippen:

• Van 17.30 tot 18.30 uur voor kinderen uit groep 3 en 4 (speelgroepen F3 en F4)
    • Van 19.00 tot 20.00 uur voor kinderen uit groep 5 en 6 (speelgroep E)
    • In het verleden is gebleken dat voor groep 7 en 8 geen animo is om te komen trainen, indien zij wel willen dan zijn ze uiteraard welkom van 19:00 tot 20:00 uur.

Samen met de begeleider vanuit school kunnen de teams oefenen met de bal en de korf. Vanuit Tempo worden de palen, ballen en een training op papier ter beschikking gesteld. Er lopen trainers van Tempo rond die een paar handige tips uit kunnen delen.

*Scholen die deel willen nemen aan de training hebben dit doorgegeven op het aanmeldformulier. Heb je dit nog niet gedaan, maar wil je wel graag meetrainen? Stuur een mail naar schoolkorfbal@kvtempo.nl om te horen of er nog plaats is.

Alle informatie op een rij

• Zondag 19 mei: uiterste inschrijfdatum
    • Vrijdagavond 14 juni: open trainingen
    • Zaterdag 22 juni van 09.00 tot ca. 14.00 uur: TOERNOOIDAG! Het programma met de tijden vind je hier.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan het schoolkorfbaltoernooi!

Graag tot ziens op 22 juni!

Met vriendelijke groet,

Brenda van Heusden