• Terugblik op het schoolkorfbaltoernooi

 • Op zaterdag 22 juni vond het 54e Klaverblad Verzekeringen schoolkorfbaltoernooi plaats. Onder mooie weersomstandigheden hebben weer veel Alphense schoolkinderen kennis kunnen maken met de korfbalsport.

  Zo’n 50 teams meldden zich deze dag op het terrein van Tempo. Dit jaar was voor het eerst ook de Rehoboth school vertegenwoordigd met een team, altijd weer leuk als een nieuwe school zich aanmeldt. Er was een programma uitgezet waarbij iedereen in ieder geval vier wedstrijden speelde, waarna de halve finales en finales volgden.

  De winnende teams waren dit jaar:

  Groep 7+8          -             De Stromen D1

  Groep 5+6          -             De Windsroos E3

  Groep 4              -             Het Mozaiek F4-1

  Groep 3              -             Het Mozaiek F3-1

  Tijdens het schoolkorfbaltoernooi lopen ook ieder jaar scouts rond om jong talent te enthousiasmeren voor de korfbalsport. De kinderen die een scoutkaart ontvingen konden vrijdag 28 juni een dag mee komen trainen. Veel kinderen hebben van deze kans gebruik gemaakt. Hopelijk zien we hen na de zomervakantie weer terug.

  We kijken terug op een geslaagd toernooi en spreken onze dank uit aan de organisatie. Speciale dank naar alles EHBO’ers, scheidsrechters, barpersoneel, op- en afbouwers, onze sponsor Klaverblad Verzekeringen en natuurlijk vooral de deelnemende scholen die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt.