• Van de oud-voorzitter

 • Kijk, wat een kandidaat-voorzitter kan, dat kan een oud-voorzitter natuurlijk ook. Vandaar deze, in beginsel, eenmalige bijdrage van mijn hand. En dat heeft alles te maken met de ALV van vorige week, want ik ben namelijk iets buitengewoon belangrijks vergeten.

   

  "Hoe kan dat nou gebeuren?", zo hoor ik jullie denken. Er was tenslotte ruim voldoende tijd en ruimte om de boel goed voor te bereiden en er zijn manieren voldoende te bedenken om te voorkomen dat je iets vergeet. Bovendien is er ook nog een heel rijtje bestuursleden dat even iets kan influisteren op het moment dat dat nodig is. En toch…

   

  De belangrijkste reden is wat mij betreft het middelpunt waarin je uiteindelijk op zo'n vergadering terechtkomt. In eerste instantie lijkt zo'n ALV namelijk als twee druppels water op alle voorgaande. Er is een agenda, er is een kantine vol mensen, je hebt je zegje klaar, je luistert, je reageert. Ook is er altijd dat lijstje met jubilarissen en benoemingen. Het mooie daarvan vind ik dat je anderen de aandacht mag geven die ze verdienen. Echte Tempomensen die al lang lid zijn van de club. Tempoleden die al jarenlang actief zijn in allerhande functies. Ik heb het altijd een voorrecht gevonden om die mensen in het zonnetje te mogen zetten. Maar op zo'n laatste ALV word je plotseling ook zelf gehuldigd. Er wordt afscheid van je genomen door mensen waar je heel fijn mee hebt samengewerkt en die daar mooie woorden, bloemen, oorkondes en presentjes voor over hebben. En ik merk dat ik niet per definitie heel goed ben in het ontvangen van dit soort aardigheden. Wat niet wil zeggen dat ik dat niet waardeer. In tegendeel zelfs: ik heb het als heel prettig ervaren om op deze manier een prachtige periode als voorzitter mooi af te kunnen sluiten. Dank jullie wel allemaal!

   

  Daarom zou ik Tempo ook graag iets terug willen geven. Iets waar alle vrijwilligers van de club tot in lengte van jaren plezier van kunnen hebben. Want ik heb vaker gezegd dat we die vrijwilligers bij Tempo zeer waarderen. Toch is het niet altijd gelukt om daar uiting aan te geven. En dat zou wel moeten. Vandaar dat ik met het bestuur heb afgesproken dat er vanaf nu jaarlijks een specifiek moment voor alle vrijwilligers gaat worden georganiseerd. Ab's VrijWiBo is de werktitel die we daarvoor hebben bedacht. Een jaarlijks moment van aandacht voor al die vrijwilligers die Tempo rijk is, nu en in de toekomst. Het moment zou kunnen variëren, maar we starten deze traditie op de openingsdag van het seizoen 24-25 in augustus. Zaterdag de 24ste om precies te zijn. Details volgen, maar als je vrijwilliger bent dan ben je bij deze van harte uitgenodigd.

   

  We gaan er wat moois van maken!

   

  Albert-Jan