• Van de Voorzitter

 • Van de Voorzitter 

  Een bijzondere Van de Voorzitter deze keer. Met slechts één onderwerp: Padel. "Padel?", denkt u wellicht… "Wat is dat nu weer?" Gelukkig helpt internet ons verder en daar vinden we met behulp van Google die volgende omschrijving:

  "Verrassend. Bij Padel gaat de bal elke keer weer net anders dan je verwacht. In de kooi moet je op alles voorbereid zijn. De bal gaat telkens weer anders, en net als je denkt verslagen te zijn, krijg je onverwacht toch weer een tweede kans, bijvoorbeeld door hulp van de wanden. Maar ook het hekwerk van de kooi doet mee in het spel en je mag zelfs helemaal buiten de kooi de bal nog terugspelen. In iedere wedstrijd zitten altijd ook lange en spectaculaire rally’s. Oftewel: Expect the Unexpected!"

  Kort en goed: het gaat hier om een spel dat losjes is gebaseerd op tennis en squash. Niet echt iets waar een voorzitter van een korfbalclub zich druk om zou moeten maken, zo hoor ik jullie denken. En toch ontstond die noodzaak en dat doe ik in deze Van de Voorzitter uit de doeken.

  De achterliggende periode zijn we met elkaar bij Tempo druk geweest met het verbouwen van onze kantine. Het resultaat is prachtig en past bij de uitgangspunten die we als vereniging hadden op het moment dat de plannen voor deze verbouwing actueel werden. We wisten al dat we ruimte gingen bieden aan handbalvereniging Rijnstreek, we wisten ook dat scholen gebruik zouden blijven maken van ons terrein en we wisten dat er een beachvolleybalveld op ons terrein ligt waarvan de gebruikers ook opslagruimte e.d. nodig hebben. We hebben dan ook extra ruimtes opgenomen in het ontwerp om aan deze gebruikers recht te kunnen doen. Daarnaast hebben we gefilosofeerd over andere manieren van gebruik van de Tempokantine en de kleedkamers. Want de werkelijkheid is dat het gebouw vaak leeg staat. Vandaar dat we bijvoorbeeld ruimte bieden aan de Stichting Vakantiespel wanneer die dat in de Vakantiespelweek en rond Sinterklaas nodig hebben. Maar we krijgen meer van dergelijke verzoeken. We merken dat ons concept aanslaat en dat er belangstelling ontstaat in Alphen om met Tempo samen te werken. Als bestuur vinden we dat in beginsel een goede zaak en staan we open voor de ontwikkelingen die erop ons af komen. We hanteren daarbij 2 belangrijke uitgangspunten: Tempo mag er als vereniging niet minder van worden en dat geldt ook voor onze leden. Liefst zien we natuurlijk dat de balans zelfs naar de positieve kant uitslaat.

   En zo gebeurde het dat we in de achterliggende periode in gesprek raakten met een aantal personen uit de Alphense Sportwereld die op zoek waren naar ruimte voor het aanleggen van meerdere Padelbanen. Want: Padel is een zeer snel groeiende sport (ook veel jongeren bij Tempo spelen het graag!) en het aantal Padelbanen in Alphen aan den Rijn is nog beperkt. Voor de ruimte kwamen de heren bij Tempo uit, waarbij de ruimte naast de kantine (bij de Beach) als meest aantrekkelijke optie werd gezien. Nu is die 'hoop zand' niet van ons, maar van de gemeente en dat betekent dat ook daar een gesprek mee moest worden gevoerd, nog los van het feit dat er ook gebruik van wordt gemaakt door de Beachvolleyballers. Aangezien ook de gemeente enthousiast werd van het idee, is er begonnen met passen en meten. Het resultaat daarvan is dat er, met behoud van ruimte voor de beachvolleyballers, een drietal Padelbanen zal worden gebouwd naast de kantine van Tempo. Met dien verstande dat de vergunning daarvoor nog moet worden aangevraagd door de initiatiefnemers. En goedgekeurd door de gemeente.

   Maar wat hebben we daar als Tempo (-leden) dan aan? Om bij het begin te beginnen: we hebben ervoor gekozen om samen te werken en vanuit die samenwerking leuke dingen voor Tempo en haar leden te organiseren. Denk dan bijvoorbeeld aan korting voor Tempoleden die een Padelbaantje willen huren. Of denk eens aan de extra toeloop in onze kantine doordat er meerdere sporters gebruikmaken van ons terrein. Sporters die ook een drankje en een hapje willen. Veel van deze zaken zullen in de komende maanden nader worden besproken en ingevuld. Want de ambitie van de initiatiefnemers is dat er vanaf april 2022 gePadeld kan worden bij Tempo. Mocht je goede ideeën of wensen hebben, laat die dan gerust weten.

   Benieuwd hoe de plannen eruit zien? Hierbij ook foto's die een mooie impressie geven van de nieuwe situatie. Straks hebben we nog meer mogelijkheden om te sporten en te bewegen bij Tempo. Op deze manier geven met elkaar een hele mooie invulling aan het Alphense Vitaliteitsakkoord zoals we dat ongeveer een jaar geleden (mede) hebben ondertekend.

  Voorwaar mooi nieuws in deze bijzondere tijden!

   Albert-Jan

  Padel 1                      Padel 2 

  Padel Bovenaanzicht