• Van de Voorzitter

• Goede voornemens… Wie maakt ze niet op gezette tijden? Het bekendste moment daarvoor is uiteraard het einde van het jaar. De vraag is natuurlijk wel: "Wanneer is het einde van het jaar"? Iedereen die werkzaam is in het onderwijsveld zal snappen wat ik daar mee bedoel. Want schooljaren houden zich nou eenmaal niet aan die bekende jaarkalenders, die gaan hun eigen gang. Datzelfde geldt voor korfbaljaren. Inmiddels is het seizoen 22-23 gestart en kunnen we de goede voornemens van 21-22 gaan waarmaken. Ik nam me voor om weer wat vaker een 'Van de Voorzitter' te schrijven. En dat bijvoorbeeld ook vlak na belangrijke evenementen zoals een ALV te doen. Die ALV ligt inmiddels alweer zo'n twee weken achter ons en of dat nog 'vlak na' is, dat laat ik graag aan de lezer.

Een belangrijk kenmerk van mijn werk is dat het de eerste maand van een schooljaar een compleet gekkenhuis is. Scholen willen graag met hun mooie, nieuwe portfoliosoftware aan de slag en hadden voor de zomervakantie geen puf meer om die trajecten op te starten. En als die klanten dan ook nog door heel Nederland verspreid zijn, dan maak je flink wat kilometers als je 8 dagdelen door Nederland rijdt. Dat thuiswerken was zo gek nog niet, maar daar hoor je helemaal niemand meer over. Dus overboord maar, die goede voornemens.

We hadden trouwens een buitengewoon geslaagde ALV. Lekker kort en met veel belangstellenden in ons prachtige onderkomen. Zo'n 60 aanwezigen en dat is weleens minder geweest, dus daar zijn we als bestuur blij mee. Uiteraard was dat ook mooi voor de aanwezigen die in het zonnetje werden gezet. We hadden een flinke hoeveelheid Tempoleden die al behoorlijk lang lid waren. Zo bleek Peter Wolf al 50 jaar aan korfbal te doen en spande Arie Kranenburg de kroon met maar liefst 60 jaar! Uiteraard waren er bloemen en woorden van de voorzitter. Peter had ook een cadeautje voor de club: de eerste steen zoals die gelegd werd door Herman Groenendijk tijdens de bouw van de kantine aan de Olympiaweg. Uiteraard gaan we daar een 'mooi plekkie' voor zoeken. Want je zou het op het oog niet zeggen, maar veel van de 'oude' kantine staat nog steeds overeind.

En natuurlijk, lang lid blijven is best een prestatie, maar je zou ook kunnen zeggen dat het door het voortschrijden van de tijd toch redelijk vanzelf gaat. Het mooie is wel dat Tempoleden altijd meer zijn dan alleen lid en vrijwel zonder uitzondering ook een bijdrage leveren aan het laten draaien van de vereniging. Vanuit die optiek hebben we ook een drietal leden extra in het zonnetje gezet. Brian Arnold en Franciska Banning kregen een Tempo T voor hun inspanningen en daarmee willen we als bestuur laten zien dat we de inzet van leden erkennen en waarderen. Martin Steenbeek hebben we benoemd tot Lid van Verdienste. Martin heeft altijd op de hoogste niveaus bij Tempo gespeeld en is daarmee sportief gezien een voorbeeld voor velen. Wat Martin bijzonder maakt is dat hij die sportieve prestaties altijd combineerde met heel veel inzet voor de vereniging. We kennen hem ook als trainer, lid van allerhande commissies, organisator en als bestuurslid. In die rol heb ik de gedrevenheid en inzet van Martin mogen meemaken. Een zeer gewaardeerd bestuurslid. Nuchter. Kritisch. Scherp. En met verstand van zaken.

Tijdens de ALV werd ook duidelijk dat Tempo niet alleen een bijzonder leuke club is, maar ook dat we blaken van gezondheid. Edwin heeft daar een helder verhaal over gehouden en daarbij ook opgemerkt dat we wel rekening moeten houden met stijgende (grondstof-)prijzen in de komende periode. Dat vraagt om een gedegen financieel beleid en dat hebben we. We kunnen tegen een stootje, maar dat komt ook doordat we met elkaar verstandige keuzes maken. Toch konden we op de ALV ook laten zien dat we mooie, leuke nieuwe zaken hebben kunnen toevoegen aan ons terrein. Meest opvallend? Ongetwijfeld de airmountain met dat enorme Tempologo. Voorziet ook duidelijk in een behoefte, want er wordt gesprongen dat het een lieve lust is. Iets minder opvallend zijn is de verlichting die de kantine tijdens feestje nog gezelliger maakt. Inclusief de nodige rook. Zo hebben we voor jong en oud wat leuks kunnen doen nu we met z'n allen weer lekker mogen sporten.

Was dat alles? Nou, eigenlijk niet. Maar zoals gezegd wil ik wat vaker dit soort stukjes schrijven en houd ik nog wat stof tot schrijven achter de hand.

Veel korfbalplezier!

Albert-Jan