• Wie niet slim is, moet snel zijn

  • Deze week mocht Tempo 4 optreden tegen de knappe koppen van Paal Centraal, de studenten korfbalvereniging van de TU in Delft. Wie anders dan de Sloper werd daarom opgetrommeld om met een plan de campagne te komen. Want met Jasper hebben wij wel 1 zo’n exemplaar in huis, maar een stuk of 10 zitten natuurlijk vol ingenieuze plannen.


    De eerste tien minuten was het aftasten en proberen. Lars, Jasper, Daniek, Lisa, iedereen gooide de bal richting de korf, maar hij wilde er niet doorheen. Scheidsrechter Eilers was wel jarig, maar hij deed niet aan cadeautjes. Na een mooie actie kreeg Daniek een stip, maar ook die ging er niet in.


    Coach Jelle aangemoedigd door de mini Bowie stond op en gaf wat tips. Geduld. Komt goed. Houd vol. Daniek besloot een stapje erbij te doen en zette de turbo aan. Het enige wat Lisa moest doen was de bal erin tikken. Tegen de tijd dat iedereen dit door had, had Paal Centraal inmiddels de eerste erin. Daar was ook Lisa en het bal was geopend. De tweede aanval kreeg een eerste minuutje in de aanval. Dimar voelde zich hiermee nog steeds niet erg jarig, maar zijn maat Jasper had dit ook niet helemaal aan het team doorgegeven.


    Langzaam maar zeker kwam het team op stoom. Jet had de pizza’s en pasta ingeruild voor een middag met het team en liet van zich gelden. Melody maakte haar naam als scherpschutter waar en ook Jasper had de overtuiging die past bij Tempo 4. Op slag van rust was er een prettige voorsprong gerealiseerd en konden we concluderen dat wij er lekker in zaten. De bal ging weer op hoog tempo rond. Verrassingsacties naar binnen. Lekkere schoten zonder rebound. Niet te stoppen.


    Tweede helft, een paar verse krachten erin, en meer goals. Lekker wegtrekballetje van Brian. De verdediging stond als een huis. Jet nog eentje. Brian lekker rebounden tegen een heer die onverwachts groter was dan hijzelf. Heerlijk middagje. Jelle zag dat het goed was en ging zich klaar maken voor de fotoshoot. Dimar ging zijn geld tellen want het was immers zijn verjaardag en het kon weleens een lange derde helft worden. Tuut tuut tuut. Verjaardagsliedje voor de scheidsrechter. Jelle de lucht in. Onze dank is weer groot. We hebben ons mooi in het midden van de poule gepositioneerd. Nu kijken wat er te halen valt tegen de top 3.